Bekende grond

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

12 Oktober 2025 | Luxemburg, Müllerthal

12 oktober 2025. Asselborn (B)-Mullerthal (Lux)

61km.

Op zondag kun je in hotels altijd later ontbijten en vertrekken. Wij staan, in die geest ook wat later op, slapen uit tot wel 8 uur.

Er zijn behoorlijk wat kamers in het hotel, gisteravond en ook vanmorgen waren er behoorlijk wat mensen aan het eten.

Even na 10 uur vertrekken we, nu (bijna) volledig op routeaanwijzingen van de Wahoo. Dat gaat prima, maar dan heb je ook echt fietsroutes met soms wat "ommetjes" die er alleen maar lijken te zijn om ons even van de grotere weg af te hebben, maar ook heel mooie stukken " binnendoor" die we zelf vast niet hadden gevonden.

Er zitten nog wat meer hoogteverschillen in dan gisteren, vooral in de eerste helft, vanzelf gaat het niet.

Het weer is prima, weliswaar wat fris en heiig, maar droog.

Het laatste stuk pas gaat langs de Sure/Sauer en dat roept herinneringen op van de vele jaren (79-2000) dat ik (Paul) twee weken per jaar, in het voorjaar en ook in deze herfstvakantietijd met vrienden in deze streek rondfietste.

Daar kwamen we ook in het mooie Mullerthal langs het hotel waarnaar we nu op weg zijn.

Ook hier kunnen we weer meteen na (vroege aankomst, 14:00) meteen in de kamer.

Het hotel geeft de indruk dat ze vooral mijn herinneringen van bijna 25 geleden geen geweld aan hebben willen doen; ouderwetse luxe en inrichting.

Morgen gaan we naar een volgende klassieker, maar die is tamelijk dichtbij.

• 12 Oktober 2025 - 17:30

Jacqueline:

Ja, het Müllerthal dan gaat mijn hart weer open hier zijn we tich jaren op vakantie geweest en veel prachtige wandelingen gemaakt. Jullie worden echte routine fietsers zou maar in de vrije tijd die jullie nu hebben even een nieuwe route uitzetten. Nog heel veel plezier naar het eindpunt.

• 13 Oktober 2025 - 09:06

Rita:

Mooie foto's

Jullie zijn weer een prachtige tocht aan het maken. Veel plezier en een goede reis.

• 13 Oktober 2025 - 17:18

Miep: