Aken-Waimes - Reisverslag uit Waimes, België van Paul Koonen - WaarBenJij.nu Aken-Waimes - Reisverslag uit Waimes, België van Paul Koonen - WaarBenJij.nu

Aken-Waimes

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

10 Oktober 2025 | België, Waimes

Vrijdag 10 oktober 2025.

Aken-Waimes, 81 km.

Ron heeft ons met de fietsen naar Aken Rothe Erde gebracht waar we rond half-elf op de fietsen zijn gestapt om met deze fietstocht te beginnen.

Ondanks (of juist dankzij) de Wahoo routeplanner gaat het nog even mis bij de start. Achteraf lijkt het erop dat de fietscomputer ons naar de Hauptbahnhof van Aken had willen leiden om daar de route beginnen. Het duurde even (en dus een paar kilometers extra) voor we dat door hadden. De computer en wij moeten elkaar nog leren te begrijpen....

De route is, als je er dus op zit, heel goed aangegeven en loopt (natuurlijk) langs het oude spoortraject. Langs het traject staan veel oude stationetjes en in verval zijnde locomotieven en wagons.

We hebben hier dezelfde ervaring met de horeca als in april/mei op weg naar München: de meeste zaken zijn dicht, waren we toen te vroeg en nu te laat in het jaar?

We hebben geluk met het weer, een week eerder was de kans om flink nat te worden groot.

Nu was het in de ochtend heiig, tegen de middag kwam de zon voorzichtig kijken.

De route is mooi, een heel fatsoenlijk, autovrij, goed verhard fietspad. Wijdse landschappen en veel herfstkleuren.

De bedoeling was geweest om wat meer dan 70 kilometer te rijden. Ook omdat we nog even in Monschau wilden kijken, zijn dat er 81 geworden.

Omdat de eerst 40 kilometer continu licht klimmend waren voelt het wat zwaarder aan dan we verwacht hadden.

Rond vier uur komen we aan bij het hotel, ze hebben een goede fietsenstalling en uit de keuken komt een lekkere lucht. Even douchen omkleden en rusten en dan dadelijk gaan eten.

• 11 Oktober 2025 - 08:21

Marjo:

Vorig jaar in augustus was de horeca ook allemaal dicht. Het is een hele mooie route, geniet ervan!

• 11 Oktober 2025 - 10:49

Annette:

De kop is er van af, veel succes.

• 11 Oktober 2025 - 13:43

Jacqueline:

Prachtige omgeving geniet .

• 14 Oktober 2025 - 18:08

Jo Out Klumme:

Veel plezier met jullie fietstocht,